Qierto

Verkkokauppa on suljettu. 💔

Oletko second hand muija?

Miten tehdä ekologisempia ja kestävämpiä vaatevalintoja? Second hand muija tietää miten.

Second hand muija…

on käynyt kirpparilla

Second hand muijat suosivat kiertotaloutta ja käyvät kirpputoreilla metsästämässä hyviä kirpputorilöytöjä. Todellinen second hand muija kirppistelee myös verkossa ja surffailee luontevasti nettikirppareilla, Facebookin kirppisryhmissä, second hand verkkokaupoissa ja vintagekaupoissa. Second hand muija tykkää viettää viikonloppuisin aikaa kirppareilla ja iloitsee tehdessään hyviä löytöjä.

on kierrättänyt tai myynyt omia vaatteita eteenpäin

Second hand muija tietää, että käyttämättömiä hyväkuntoisia vaatteita on hyvä laittaa kiertoon ja myydä eteenpäin. ”Toisen roska on toisen aarre” on second hand muijan motto.

on pukeutunut asuun, joka on kokonaan second handia

Second hand muijalle on kertynyt lempivaatteita kirppareilta, verkkokaupoista, sukulaisilta ja ystäviltä. Sen takia second hand muijalle käy huomaamatta niin, että koko asu muodostuu second hand vaatteista.

on tuunannut jotain vanhaa vaatetta uuteen kuosiin

Second hand muija ei hylkää tylsää vaatetta kaapin nurkkaan vaan keksii sille uuden ilmeen tuunaamalla, jotta se palaa uudelleen lempivaatteiden joukkoon. Todellinen second hand muija tekee kirpputoreilta vaatelöytöjä, jotka saattavat olla hieman tylsiä, mutta tuunausprojektin jälkeen ovat taas entistä tyylikkäämpiä.

on korjannut vaatetta, jotta sitä voi vielä käyttää

Second hand muija tietää, että on vastuullista pidentää vaatteen elinikää hellällä huollolla. Siksi second hand muija korjaa vaatteitaan tarvittaessa, jotta ne kestävät hänen käyttöään ja jonkun toisen käyttöä vielä hänen jälkeensäkin.

yli puolet vaatekaapista on second handia

Koska second hand muija rakastaa käytettyjä vaatteita ja suosii niiden ostamista aina kun mahdollista, second hand muijan vaatekaappi pursuaa käytettyjä vaatteita. Second hand aarteet valtaavat pikku hiljaa enemmän tilaa vaaterekeiltä ja hyllyiltä.

on saanut käytettyjä vaatteita sukulaisilta tai ystäviltä

Second hand muijan lähipiiri tietää, että hän rakastaa second hand ja vintage vaatteita. Siksi ystävät ja sukulaiset ehdottavat ensimmäisenä second hand muijalle, josko hän olisi kiinnostunut ylimääräisistä käytetyistä vaatteista, jotka ovat jääneet ystävien tai sukulaisten varastoihin.

 

Lataa Instagram Stories -pohja ja jaa tulokset ystävillesi 💚

Näin varmistat vaatteen sopivuuden sinulle

Tuotteen kuvauksessa ilmoitamme vaatteen kokolapussa olevan kokomerkinnän. Joskus vaatteesta kuitenkin puuttuu kokolappu. Vintage ja second hand vaatteiden koot myös vaihtelevat kokomerkinnästä riippumatta. Tämän vuoksi olemme mitanneet jokaisen vaatteen. Suosittelemme, että ennen tuotteen tilausta mittaat jostain jo omistamastasi istuvasta vaatekappaleesta samat mitat ja vertaat niitä tilattavan vintage ja second hand tuotteen mittoihin. Näin saat paremman kuvan siitä, kuinka vaate sopisi sinulle.

Olkapää-helma: Mitta kertoo yläosan tai mekon pituuden hartiasta helmaan.
Hartia-hartia: Mitta kertoo hartioiden leveyden, eli mitan toisesta hartiasta toiseen hartiaan.
Hiha: Mitta kertoo yläosissa hihan pituuden hartiasta hihansuuhun.
Vyötärön korkeus: Tämä mitta kertoo alaosien vyötärön korkeuden eli kuinka korkealle vyötäröä vaate ylettyy.
Pituus: Mitta kertoo alaosissa pituuden, eli mitan vyötäröltä lahkeensuuhun tai hameen helmaan.
Leveys: Mitta on pyritty ottamaan vaatteesta lantion kohtaa eli yleensä vaatteen leveimmästä kohtaa. Mitta auttaa sinua hahmottamaan sopivatko esimerkiksi housut sinulle lantion kohdasta.
Vyötärön halkaisija: Mitta kertoo vaatteen leveyden vyötärön kohdalta eli aivan housujen ja hameiden yläosasta. Vyötärön halkaisija on voitu ilmoittaa myös mekoissa, jolloin se on mitattu vaatteen vyötärön kapeimmasta kohtaa. Olemme mitanneet vyötärön halkaisijan vaatteen ollessa levitettynä tasolle.

Ota keksi! Kyllä. Mekin käytämme evästeitä.