Qierto

3 helppoa tuunausvinkkiä | tie dye värjäys ja kierrätysmateriaalit

1// Vanhoille koruille uusi elämä

Löytyykö sun kaapin pohjalta paljon käyttämättömiä koruja? Hyödynnä kaappien käyttämättömät korut ja tee niistä uusia mieleisiä koruja. Myös kirppareilta löytyy paljon erilaisia helmikoruja, joita purkamalla saa paljon materiaalia korujen valmistukseen. Kun yhdistelet helmiä oman mielesi mukaan, saat varmasti uniikin korun, jollaista ei ole muilla. Muista myös hyödyntää vanhojen korujen korulukot, jolloin saat kokonaan kierrätysmateriaaleista tehdyn korun.

2// Tuunaa vaatteita vaalentamalla tai solmuvärjäämällä

Vaatteiden värjääminen tai niiden vaalentaminen on helppo keino antaa vaatteelle uusi ilme. Uusia kuvioita vaatteeseen saa helposti, kun tiputtelet vaatteeseen kloriittia eri kohtiin ja annat sen vaikuttaa. Kun vaatteessa on näkyviä vaaleita kohtia, voit huuhdella kloriitin pois vaatteesta. Jos haluat yllättyä lopputuloksesta, voit kokeilla tie dye -tekniikkaa eli solmuvärjäystä. Solmuvärjäyksellä saat aikaan batiikkikuvion ja ysärivibat on taattu. Jos solmuvärjäystekniikka ei ole sinulle tuttu, katso videolta ohjeet tie dye -värjäykselle. Muista, että kloriitin kanssa tuunaillessa on oltava erityisen varovainen. Muista siis suojautua tarpeellisilla suojavälineillä kuten kumihanskoilla.

3// Vaatteesta hiusasusteeksi

Hiusdonitsit ovat jo pidemmän aikaa olleet suosittu hiusasuste, ja ei syyttä! Hiusdonitsit eli scrunchiet ovat helppo asuste eikä kankainen hiusdonitsi vahingoita hiusta yhtä paljon kuin tavallinen yksinkertainen hiuslenkki. Scrunchie on helppo tehdä itse, vaikka ompelutaitosi olisivat vasta-alkajan tasolla. Mitä isomman kangaspalan leikkaat hiusdonitsia varten, sitä isomman statement scrunchien saat aikaan. Jos haluat hyvin hiuksissa pysyvän hiusdonitsin kannattaa sinun käyttää tuunauksessa kangasta, jossa on pehmeää tekstuuria (esim. sametti). Katso videolta helpot ohjeet scrunchien tekoon.

Näin varmistat vaatteen sopivuuden sinulle

Tuotteen kuvauksessa ilmoitamme vaatteen kokolapussa olevan kokomerkinnän. Joskus vaatteesta kuitenkin puuttuu kokolappu. Vintage ja second hand vaatteiden koot myös vaihtelevat kokomerkinnästä riippumatta. Tämän vuoksi olemme mitanneet jokaisen vaatteen. Suosittelemme, että ennen tuotteen tilausta mittaat jostain jo omistamastasi istuvasta vaatekappaleesta samat mitat ja vertaat niitä tilattavan vintage ja second hand tuotteen mittoihin. Näin saat paremman kuvan siitä, kuinka vaate sopisi sinulle.

Olkapää-helma: Mitta kertoo yläosan tai mekon pituuden hartiasta helmaan.
Hartia-hartia: Mitta kertoo hartioiden leveyden, eli mitan toisesta hartiasta toiseen hartiaan.
Hiha: Mitta kertoo yläosissa hihan pituuden hartiasta hihansuuhun.
Vyötärön korkeus: Tämä mitta kertoo alaosien vyötärön korkeuden eli kuinka korkealle vyötäröä vaate ylettyy.
Pituus: Mitta kertoo alaosissa pituuden, eli mitan vyötäröltä lahkeensuuhun tai hameen helmaan.
Leveys: Mitta on pyritty ottamaan vaatteesta lantion kohtaa eli yleensä vaatteen leveimmästä kohtaa. Mitta auttaa sinua hahmottamaan sopivatko esimerkiksi housut sinulle lantion kohdasta.
Vyötärön halkaisija: Mitta kertoo vaatteen leveyden vyötärön kohdalta eli aivan housujen ja hameiden yläosasta. Vyötärön halkaisija on voitu ilmoittaa myös mekoissa, jolloin se on mitattu vaatteen vyötärön kapeimmasta kohtaa. Olemme mitanneet vyötärön halkaisijan vaatteen ollessa levitettynä tasolle.

Ota keksi! Kyllä. Mekin käytämme evästeitä.