Qierto

Verkkokauppa on suljettu. 💔

5 hitaan muodin vinkkiä kotoiluun

Hidas muoti kannustaa kiinnittämään huomiota vaatteiden laatuun, kestävyyteen ja elinkaareen. Hidas muoti suosii hidastamaan ja ottamaan kaiken ilon irti vaatekaapistasi ja sen sisällöstä. Listasimme viisi vinkkiä, joilla sinä kotoilet hitaan muodikkaasti. 😉

1// Järjestele vaatekaappi

Siististä vaatekaapista löytyy kaikki tarpeellinen helposti. Samalla kun järjestelet kaappiasi pystyt tarkistamaan mitä vaatteita et ole käyttänyt hetkeen ja mitkä niistä voisi laittaa kiertoon. Voit viedä vaatteet keräyslaatikoihin tai kysyä ystäviltäsi, olisivatko he kiinnostuneita tarpeettomista vaatteistasi.

2// Kaipaatko muutosta? Hyödynnä vanhat vaatteet tuunaamalla

Vanhat käyttämättömät ja ehkä jo rikkinäiset vaatteet voi uudelleenkäyttää tuunaamalla niitä tai valmistamalla niistä jotain uutta, esimerkiksi asusteita. Internet on pullollaan erilaisia ideoita, joiden avulla vaatteita voi käyttää uudella tavalla. Qierton Instagramista löytyy ohjeet, kuinka voit tehdä vanhasta t-paidasta persoonallisen solmuvärjäyksellä. Voit myös hyödyntää vaatteiden kangasmateriaalin, ja tehdä siitä esimerkiksi hiusdonitseja.

3// Shoppaile vaatekaapillasi

Laita musiikki päälle ja ala shoppailemaan vaatekaappiasi. Voit hyödyntää tutkimusmatkan ottamalla missioksesi suunnitella valmiiksi asukokonaisuuksia. Esimerkiksi ottamalla asuista kuvia, voit hakea niistä asuinspiraatiota päivinä, jolloin pää lyö tyhjää eikä vaatekaapista tunnu löytyvän mitään. Kaikkea ei tarvitse keksiä itse vaan voit hakea inspiraatiota asuihin Instagramista tai Pinterestistä ja tämän jälkeen etsiä vastaanlaisia asuja omasta vaatevalikoimastasi. Jos pääsi suorastaan pursuu erilaisia ideoita, voit myös inspiroida muita jakamalla asuideoitasi sosiaalisen median tileillä.

4// Kevätsiivouksen aika

Laita paksut talvivaatteet, joita et enää tarvitse, talvisäilöön. Jos sinulla ei ole enää tilaa varastossa siirtää vaatteita sinne, voit sen sijaan siirtää talvivaatteet nurkkaan tai ylimmälle hyllylle, jotta ne eivät ole ensimmäisenä esillä vaatekaapissasi. Huolla laadukkaat vaatteet asianmukaisesti: freesaa herkät vaatteet tuulettamalla tai pakastamalla, ompele löystyneet napit uudelleen kiinni ja puhdista talvijalkineet ensi talvea varten.

5// Uutta tilalle

Jos koet, että vaatekaappisi kaipaisi uusia vaatekappaleita, joilla voisit piristää olemassaolevia asuja, voit päivittää vaatekaappiasi vastuullisesti ja ekologisesti kotonakin. Monet kirppikset ja second hand verkkokaupat toimivat verkossa käden ulottuvilla. Näin myös Qierto.

Näin varmistat vaatteen sopivuuden sinulle

Tuotteen kuvauksessa ilmoitamme vaatteen kokolapussa olevan kokomerkinnän. Joskus vaatteesta kuitenkin puuttuu kokolappu. Vintage ja second hand vaatteiden koot myös vaihtelevat kokomerkinnästä riippumatta. Tämän vuoksi olemme mitanneet jokaisen vaatteen. Suosittelemme, että ennen tuotteen tilausta mittaat jostain jo omistamastasi istuvasta vaatekappaleesta samat mitat ja vertaat niitä tilattavan vintage ja second hand tuotteen mittoihin. Näin saat paremman kuvan siitä, kuinka vaate sopisi sinulle.

Olkapää-helma: Mitta kertoo yläosan tai mekon pituuden hartiasta helmaan.
Hartia-hartia: Mitta kertoo hartioiden leveyden, eli mitan toisesta hartiasta toiseen hartiaan.
Hiha: Mitta kertoo yläosissa hihan pituuden hartiasta hihansuuhun.
Vyötärön korkeus: Tämä mitta kertoo alaosien vyötärön korkeuden eli kuinka korkealle vyötäröä vaate ylettyy.
Pituus: Mitta kertoo alaosissa pituuden, eli mitan vyötäröltä lahkeensuuhun tai hameen helmaan.
Leveys: Mitta on pyritty ottamaan vaatteesta lantion kohtaa eli yleensä vaatteen leveimmästä kohtaa. Mitta auttaa sinua hahmottamaan sopivatko esimerkiksi housut sinulle lantion kohdasta.
Vyötärön halkaisija: Mitta kertoo vaatteen leveyden vyötärön kohdalta eli aivan housujen ja hameiden yläosasta. Vyötärön halkaisija on voitu ilmoittaa myös mekoissa, jolloin se on mitattu vaatteen vyötärön kapeimmasta kohtaa. Olemme mitanneet vyötärön halkaisijan vaatteen ollessa levitettynä tasolle.

Ota keksi! Kyllä. Mekin käytämme evästeitä.