Qierto

Verkkokauppa on suljettu. 💔

DIY | Tie dye batiikkikuvio t-paitaan

Tie dye -kuosi eli batiikkikuvio antaa helposti uuden ilmeen vanhalle vaatteelle. Solmuvärjäyksellä voi antaa uuden elämän luonnonkuituisille vaatteille. Musta vanha puuvillainen t-paita sai uuden ilmeen solmuvärjäyksellä vaalennuksen kautta.

Solmuvärjäystekniikka sopii myös vaatteiden värjäykseen, jossa vaalennusaineen sijaan käytetään vaatetta värjäävää väriä. Jos käytät tekniikkaa värjäysaineella, lue värjäyksen ohjeet värjäyspakkauksesta. Voit myös kokeilla solmuvärjäystä luonnonväreillä.

Jos innostut tuunaamaan vanhoja vaatteita solmuvärjäyksellä, jaa siitä kuva Instagramissa ja tägää kuvaan @qierto mukaan, jotta pääsemme ihastelemaan aikaansaannoksiasi.

Näin teet sormuvärjäyksen vaatteeseen:

  1. Kastele vaate märäksi.
  2. Levitä vaate tasaiseksi ja ala pyörittää kangasta kasaan nipistämällä muutamasta kohtaa.
  3. Pyöritä koko vaate kasaan, ja kiinnitä se kokoon kuminauhoilla tai langalla, joka ei päästä väriä.
  4. Laita hieman laimennettua klooria pieneen kaatoastiaan ja kaada kloorivettä eri kohtiin vaatekasaa.
  5. Anna vaikuttaa 5-15 minuuttia. Voit laittaa vaatteen astiassa ulos vaikutusajan ajaksi, jotta kloorin haju ei valtaa koko asuntoa. Seuraile vaalentumisprosessia.
  6. Suojaa viimeistään nyt kätesi kumihanskoilla. Kun vaatteeseen on tullut näkyvästi vaaleampia kohtia, poista kuminauhat tai langat varovasti. Varo, ettei kloorivettä roisku iholle.
  7. Huuhtele vaatteesta kloori pois viileällä vedellä.
  8. Tarkista millainen lopputulos vaalentamisesta tuli. Jos et ole tyytyväinen lopputulokseen, voit toistaa vaalennusvaiheet eli vaiheet 2.-7.
  9. Laita vielä lopuksi vaate pesukoneeseen lyhyeen ohjelmaan peseytymään.
  10. Pesun jälkeen batiikkivaate on valmis!

Vanhojen vaatteiden tuunaus on hyvä keino pidentää vaatteiden elinkaarta. Se on kuitenkin vain yksi tapa kohti ekologisempaa vaatekaappia. Anna hyvän kiertää ja tee ekologisia vaatevalintoja suosimalla second handia. Qierton valikoimassa on monia upeita ja uniikkeja vintagehelmiä. Käy kurkistamassa! >>

Kierrätä hyvää fiilistä

Nyt voit laittaa myös hyvän mielen kiertoon! Hyvän mielen keskustelukorttien tarkoitus on herättää sinussa myönteisiä tunteita ja luoda hyvää mieltä niin sinulle kuin ystävillesi.

Hyvän mielen keskustelukortit | Qierto | Hyvä kiertoon

Näin varmistat vaatteen sopivuuden sinulle

Tuotteen kuvauksessa ilmoitamme vaatteen kokolapussa olevan kokomerkinnän. Joskus vaatteesta kuitenkin puuttuu kokolappu. Vintage ja second hand vaatteiden koot myös vaihtelevat kokomerkinnästä riippumatta. Tämän vuoksi olemme mitanneet jokaisen vaatteen. Suosittelemme, että ennen tuotteen tilausta mittaat jostain jo omistamastasi istuvasta vaatekappaleesta samat mitat ja vertaat niitä tilattavan vintage ja second hand tuotteen mittoihin. Näin saat paremman kuvan siitä, kuinka vaate sopisi sinulle.

Olkapää-helma: Mitta kertoo yläosan tai mekon pituuden hartiasta helmaan.
Hartia-hartia: Mitta kertoo hartioiden leveyden, eli mitan toisesta hartiasta toiseen hartiaan.
Hiha: Mitta kertoo yläosissa hihan pituuden hartiasta hihansuuhun.
Vyötärön korkeus: Tämä mitta kertoo alaosien vyötärön korkeuden eli kuinka korkealle vyötäröä vaate ylettyy.
Pituus: Mitta kertoo alaosissa pituuden, eli mitan vyötäröltä lahkeensuuhun tai hameen helmaan.
Leveys: Mitta on pyritty ottamaan vaatteesta lantion kohtaa eli yleensä vaatteen leveimmästä kohtaa. Mitta auttaa sinua hahmottamaan sopivatko esimerkiksi housut sinulle lantion kohdasta.
Vyötärön halkaisija: Mitta kertoo vaatteen leveyden vyötärön kohdalta eli aivan housujen ja hameiden yläosasta. Vyötärön halkaisija on voitu ilmoittaa myös mekoissa, jolloin se on mitattu vaatteen vyötärön kapeimmasta kohtaa. Olemme mitanneet vyötärön halkaisijan vaatteen ollessa levitettynä tasolle.

Ota keksi! Kyllä. Mekin käytämme evästeitä.