Qierto

Verkkokauppa on suljettu. 💔

Lumipesu | Vaatehuoltoa talvella

Kaipaisiko villavaatteesi freesausta, mutta et kuitenkaan halua pestä niitä vedellä? Ostitko kirpputorilta villakangastakin, mutta et raaski viedä sitä pesulaan? Suomen talvella voi olla tarjota sinulle ratkaisu – lumipesu.

Hyödynnä talven pakkaset, ja puhdista tekstiilejä ulkona lumessa. Pakkasten mahdollistama lumipesu on oiva keino puhdistaa ja freesata tekstiileja ja vaatteita. Lumipesu on hellä, mutta tehokas tapa pitää tekstiileistä huolta talvella. Lumipesu sopii luonnonkuiduille, villakankaille, matoille ja turkkiksille. Näillä ohjeilla peset vaatteita lumessa. 👇

Näin lumipeset:

  1. Vie tekstiili/vaate pakkaseen noin tunniksi, jotta se viilenee. Älä vielä tässä vaiheessa laita sitä lumeen, jotta tekstiili ei lämpimänä ime kosteutta lumesta. Voit jättää vaatteen henkarissa roikkumaan ulos tai laittaa maton rullalla terassille tai parvekkeelle.
  2. Kun tekstiili on viilennyt, laita se hankeen, peitä lumella ja hiero kevyesti.
  3. Kun ”pesua” on tehty tarpeeksi, harjataan lumi pois. Vaatteet voit harjata vaateharjalla puhtaaksi, kun taas matoille sopii järeämpi harja. Mahdolliset tahrat voi saada raaputettua pois.
  4. Voit jättää vaatteen vielä hetkeksi ulos tuulettumaan.
  5. Kun siirrät vaatteet/tekstiilit sisälle, varmista, että ne kuivuvat ennen kuin laitat ne komeroon tai säilöön.

Haluatko lisää vinkkejä vaatehuoltoon ja kestävään pukeutumiseen? Seuraa Qiertoa Instagramissa tai tilaa uutiskirje, jolloin saat vinkit suoraan sähköpostiisi. 💌

Näin varmistat vaatteen sopivuuden sinulle

Tuotteen kuvauksessa ilmoitamme vaatteen kokolapussa olevan kokomerkinnän. Joskus vaatteesta kuitenkin puuttuu kokolappu. Vintage ja second hand vaatteiden koot myös vaihtelevat kokomerkinnästä riippumatta. Tämän vuoksi olemme mitanneet jokaisen vaatteen. Suosittelemme, että ennen tuotteen tilausta mittaat jostain jo omistamastasi istuvasta vaatekappaleesta samat mitat ja vertaat niitä tilattavan vintage ja second hand tuotteen mittoihin. Näin saat paremman kuvan siitä, kuinka vaate sopisi sinulle.

Olkapää-helma: Mitta kertoo yläosan tai mekon pituuden hartiasta helmaan.
Hartia-hartia: Mitta kertoo hartioiden leveyden, eli mitan toisesta hartiasta toiseen hartiaan.
Hiha: Mitta kertoo yläosissa hihan pituuden hartiasta hihansuuhun.
Vyötärön korkeus: Tämä mitta kertoo alaosien vyötärön korkeuden eli kuinka korkealle vyötäröä vaate ylettyy.
Pituus: Mitta kertoo alaosissa pituuden, eli mitan vyötäröltä lahkeensuuhun tai hameen helmaan.
Leveys: Mitta on pyritty ottamaan vaatteesta lantion kohtaa eli yleensä vaatteen leveimmästä kohtaa. Mitta auttaa sinua hahmottamaan sopivatko esimerkiksi housut sinulle lantion kohdasta.
Vyötärön halkaisija: Mitta kertoo vaatteen leveyden vyötärön kohdalta eli aivan housujen ja hameiden yläosasta. Vyötärön halkaisija on voitu ilmoittaa myös mekoissa, jolloin se on mitattu vaatteen vyötärön kapeimmasta kohtaa. Olemme mitanneet vyötärön halkaisijan vaatteen ollessa levitettynä tasolle.

Ota keksi! Kyllä. Mekin käytämme evästeitä.