Qierto

Verkkokauppa on suljettu. 💔

DIY | Iso letitetty hiuspanta

Ole oman elämäsi kuningatar ja tee näyttävä hiuspanta. Iso palmikkohiuspanta on kuin kruunu päässäsi kirmatessasi kukkapelloilla tai liihottaessasi kesäkaduilla. Näillä ohjeilla teet ison letitetyn hiuspannan, joka varmasti kiinnittää muiden katseet.

Ison hiuspannan tekemiseen tarvitset pantapohjan, kangasta, vanua sekä sopivan väristä lankaa. Työvälineiksi tarvitset ompelukoneen ja kuumaliimapistoolin. Hiuspannan tekeminen onnistuu täysin kierrätysmateriaaleista, jos käyttää pohjalla second hand hiuspantaa, kankaana kierrätystekstiiliä ja sisällä kierrätettyä vanua.

Ohjeet hiuspannan tekoon

1) Leikkaa kankaasta kolme 8cm x 50cm kokoista suikaletta lettiosaa varten. Mittaa hiuspannan leveys leveimmästä kohtaa sekä pannan pituus. Leikkaa kankaasta suikale, joka on leveydeltään pannan leveys x2 +2cm saumavara ja pituudeltaan pannan pituus +6cm.
2) Ompele letteihin tarkoitetut suikaleet oikeat puolet vastakkain suoralla tikillä pituussuunnassa 0,5cm saumavaralla. Käännä putkilot oikein päin hakaneulan avulla.
3) Täytä putkilot vanulla. Käännä putkiloiden toisesta päästä taitetta sisäpuolelle ja ompele aukko käsin kiinni. Aseta putkilot päällekkäin ja kiinnitä ne toisiinsa nuppineulalla. Aloita letittäminen. Kun olet saanut aikaiseksi kauniin letin, ompele käsin toisesta päästä putkilot nätisti yhteen. Näin hiuspannan lettiosa on valmis.
4) Ompele pantaosan kaitale oikeat puolet vastakkain pituussuunnassa kiinni suoralla tikillä 1cm saumavaralla. Käännä putkilo oikein päin hakaneulan avulla. Pujota putkilo pantapohjan päälle niin, että sauma tulee pannan päälipuolelle. Käännä pannan päistä reunat sisäpuolelle ja ompele käsin päät kiinni.
5) Hahmottele hiuspannan lettiosan keskikohta ja merkitse se esimerkiksi nuppineulalla. Laita kuumaliimaa pantaosan keskimmäiselle kohdalle ja aseta pantapohja keskelle lettiosaan. Odota, että liima kovettuu. Kiinnitä lettiosa hiuspantapohjaan koko matkalta molemmin puolin.
6) Viimeistele hiuspanta käsin ompelemalla lettiosan päät kiinni pantapohjaan.
7) Hiuspanta on valmis!

Vinkki! Jos haluat tehdä hiuspannasta koristeellisemman, voit ommella lettiin helmiä kiinni koristeeksi.

Jaa kuva hiuspannastasi somessa

Jos innostut jakamaan kuvia valmiista tekemästäsi hiuspannasta somessa, tägää Qierto mukaan ja pääsemme ihastelemaan lopputulostasi! 🤩

Jos hiuspannan itse tekeminen kuulostaa liian vaivalloiselta, voit hankkia valmiin kierrätyskankaasta valmistetun hiuspannan Qiertolta. Tsekkaa Qierton kierrätysmallisto ja kierrätyskankaista valmistetut hiuspannat. Qierton hiuspannat on valmistettu käsityönä Suomessa.

Qierton kierrätysmalliston hiuspannat

Näin varmistat vaatteen sopivuuden sinulle

Tuotteen kuvauksessa ilmoitamme vaatteen kokolapussa olevan kokomerkinnän. Joskus vaatteesta kuitenkin puuttuu kokolappu. Vintage ja second hand vaatteiden koot myös vaihtelevat kokomerkinnästä riippumatta. Tämän vuoksi olemme mitanneet jokaisen vaatteen. Suosittelemme, että ennen tuotteen tilausta mittaat jostain jo omistamastasi istuvasta vaatekappaleesta samat mitat ja vertaat niitä tilattavan vintage ja second hand tuotteen mittoihin. Näin saat paremman kuvan siitä, kuinka vaate sopisi sinulle.

Olkapää-helma: Mitta kertoo yläosan tai mekon pituuden hartiasta helmaan.
Hartia-hartia: Mitta kertoo hartioiden leveyden, eli mitan toisesta hartiasta toiseen hartiaan.
Hiha: Mitta kertoo yläosissa hihan pituuden hartiasta hihansuuhun.
Vyötärön korkeus: Tämä mitta kertoo alaosien vyötärön korkeuden eli kuinka korkealle vyötäröä vaate ylettyy.
Pituus: Mitta kertoo alaosissa pituuden, eli mitan vyötäröltä lahkeensuuhun tai hameen helmaan.
Leveys: Mitta on pyritty ottamaan vaatteesta lantion kohtaa eli yleensä vaatteen leveimmästä kohtaa. Mitta auttaa sinua hahmottamaan sopivatko esimerkiksi housut sinulle lantion kohdasta.
Vyötärön halkaisija: Mitta kertoo vaatteen leveyden vyötärön kohdalta eli aivan housujen ja hameiden yläosasta. Vyötärön halkaisija on voitu ilmoittaa myös mekoissa, jolloin se on mitattu vaatteen vyötärön kapeimmasta kohtaa. Olemme mitanneet vyötärön halkaisijan vaatteen ollessa levitettynä tasolle.

Ota keksi! Kyllä. Mekin käytämme evästeitä.