Qierto

Verkkokauppa on suljettu. 💔

DIY | Tuunaa farkut pienemmiksi

Ostitko kirpparilta upeat vintagefarkut, jotka eivät kuitenkaan istu täydellisesti päälle? Pitäisikö farkkuja kaventaa, mutta et tiedä miten? Voit tuunaamalla saada liian isoista farkuista istuvammat ja samalla persoonallisemmat. Näillä ohjeilla saat huonosti istuvista second hand farkuista uudet lempifarkut.

Tuunausprojektille parhaiten sopivat napakasta farkusta tehdyt housut, jotka on valmistettu 100% puuvillasta. Helpoiten tuunaus onnistuu farkkujen kanssa, jotka ovat muutaman sentin liian väljät niin vyötäröltä kuin reisien kohtaa, sillä tällä tekniikalla farkut kapenevat koko pituudeltaan. Sen lisäksi, että farkut pienenevät ja muuttuvat sopivammiksi, niihin saa kivan persoonallisen ilmeen rispaantuvien etu- ja takasaumojen ansiosta. Farkkujen kavennuksen ei tarvitse olla näkymätöntä!

Näin kavennat farkkuja ja ompelet farkut istuvammiksi

  1. Farkkujen kaventaminen alkaa sillä, että sovitat farkkuja päälle ja mittailet kuinka paljon ylimääräistä väljyyttä farkuissa on vyötäröllä, lantion kohdalla sekä reisissä. Merkitse ylös kuinka paljon ylimääräistä väljyyttä farkuissa on.
  2. Irrota ratkojalla takataskut farkuista.
  3. Leikkaa lahkeet koko pituudeltaan auki keskeltä edestä ja takaa.
  4. Leikkaa tarvittaessa ylimääräistä kangasta pois kohdista, joissa väljyyttä oli liikaa sovittaessa. Farkkuihin tulisi jäädä ylimääräistä 8cm, sillä jokaiseen leikattuun reunaan jää 1cm saumavaraa. Jos farkut olivat hieman väljät kauttaaltaan, mutta vyötäröltä monta senttiä väljät, voit leikata vyötäröltä pois farkkua enemmän kuin muualta
  5. Heitä farkut tässä kohtaa pesukoneeseen, jotta leikatut reunat rispaantuvat.
  6. Farkkujen kuivuttua ompele leikatut reunat takaisin yhteen sentin päästä reunasta nurjat puolet vastakkain. Ompele tikkaus pariin kertaan, jotta farkuista tulee kestävät, eikä sinun tarvitse pelätä farkkujen ratkeamista. Voit tarvittaessa leikata paksuista saumakohdista kangasta pois nurjalta puolelta, jotta pystyt ompelemaan ompelukoneella helposti.
  7. Silitä reunat auki takataskujen kohdalta ja aseta takataskut paikoilleen nuppineuloilla. Ompele taskut takaisin farkkuihin kiinni.
  8. Rispaannuta leikattuja reunoja tarvittaessa lisää käsin ja siisti roikkuvia lankoja saksilla.
  9. Tuunatut istuvat farkut ovat valmiit! 💪

Lopputuloksesta tuli varmasti hieno! ✨ Jos jaat kuvan tuunatuista farkuista Instagramissa, voit merkitä julkaisuun Qierton @qierto ja pääsemme ihastelemaan farkkujasi. 💚

Katso lyhyt video farkkujen tuunauksesta

Lue muita DIY-ohjeita ja second hand vaatevinkkejä

Näin varmistat vaatteen sopivuuden sinulle

Tuotteen kuvauksessa ilmoitamme vaatteen kokolapussa olevan kokomerkinnän. Joskus vaatteesta kuitenkin puuttuu kokolappu. Vintage ja second hand vaatteiden koot myös vaihtelevat kokomerkinnästä riippumatta. Tämän vuoksi olemme mitanneet jokaisen vaatteen. Suosittelemme, että ennen tuotteen tilausta mittaat jostain jo omistamastasi istuvasta vaatekappaleesta samat mitat ja vertaat niitä tilattavan vintage ja second hand tuotteen mittoihin. Näin saat paremman kuvan siitä, kuinka vaate sopisi sinulle.

Olkapää-helma: Mitta kertoo yläosan tai mekon pituuden hartiasta helmaan.
Hartia-hartia: Mitta kertoo hartioiden leveyden, eli mitan toisesta hartiasta toiseen hartiaan.
Hiha: Mitta kertoo yläosissa hihan pituuden hartiasta hihansuuhun.
Vyötärön korkeus: Tämä mitta kertoo alaosien vyötärön korkeuden eli kuinka korkealle vyötäröä vaate ylettyy.
Pituus: Mitta kertoo alaosissa pituuden, eli mitan vyötäröltä lahkeensuuhun tai hameen helmaan.
Leveys: Mitta on pyritty ottamaan vaatteesta lantion kohtaa eli yleensä vaatteen leveimmästä kohtaa. Mitta auttaa sinua hahmottamaan sopivatko esimerkiksi housut sinulle lantion kohdasta.
Vyötärön halkaisija: Mitta kertoo vaatteen leveyden vyötärön kohdalta eli aivan housujen ja hameiden yläosasta. Vyötärön halkaisija on voitu ilmoittaa myös mekoissa, jolloin se on mitattu vaatteen vyötärön kapeimmasta kohtaa. Olemme mitanneet vyötärön halkaisijan vaatteen ollessa levitettynä tasolle.

Ota keksi! Kyllä. Mekin käytämme evästeitä.